dissabte, 9 de març del 2019

Participació a l'acte de commemoració del 8M (Palau de la Generalitat)

El 6 de març, en l'acte institucional que el Govern de Catalunya celebra al Palau de la Generalitat per commemorar el Dia Internacional de les Dones, un grup d'alumnes del CFGS Promoció d'Igualtat de Gènere (TPIG) del nostre institut van llegir les frases reivindicatives que, durant uns quants dies, qualsevol persona de la nostra comunitat educativa va poder introduir dins d'unes urnes. 

La iniciativa de recollir demandes sobre el feminisme i les dones va sortir del grup de 1r de TPIG, en la preparació d'esdeveniments per a la jornada del 8M, que des de la primera promoció s'encarrega de programar per a tot l'institut.

L'acte institucional del Palau de la Generalitat va estar conduït per la periodista Laura Rosel. El va encapçalar la consellera de Presidència Elsa Artadi, i va comptar amb l'assistència de nombroses personalitats del món de la política, com alguns consellers i conselleres i també la presidenta de l'ICD, Núria Balada. qui va llegir el manifest "Reinvidiquem els feminismes, som aquí, som 8 de març".

Miriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Batuta, va fer una conferència sobre el moviment feminista en l'actualtat.

I es va poder veure l'escultura "La més petita de totes" de Carme Solé Vendrell. 

Aquí podeu llegir la notícia amb més detalls, tal com s'ha publicat a la pàgina oficial de la Generalitat. I aquí, al minut 31, ha sortit la notícia al Telenotícies de TV3.

La fotografia no és nostra, l'hem agafada d'aquí.

[Accés a  totes les fotos]

2 comentaris: