dimarts, 2 d’abril del 2019

El vídeo contra els estereotips

Al mòdul Característiques i necessitats de les persones en situació de dependència parlem de la importància de trencar els estereotips que, sovint, associem als col.lectius desafavorits. Molta gent creu que "la gent gran només parla del passat" o que "les persones amb una malaltia mental són incapaces de treballar", per posar dos exemples.

El perill dels estereotips, idees simplificades sobre un grup social, és que ràpidament es poden transformar en prejudicis. Ho fem amb massa facilitat: "Aquell senyor ja no té edat... Com és que vol apuntar-se a Dance Studio?", "Aquesta alumna ve de poble... segur que és una ignorant!".

És tan fàcil passar del prejudici a la discriminació: "Jo no contractaria mai a una persona amb Síndrome de Down... Segur que no faria la feina bé!"; "A aquesta noia no la vull al grup, que va estar internada en un hospital psiquiàtric". 

Des d'aquest mòdul, que es fa a 1r de TAPD, hem volgut posar de manifest que els estereotips ens perjudiquen també a nosaltres. Així, per ser d'un lloc, tenir un físic determinat, preferir certes aficions... hem de rebre una etiqueta per part de la societat? Potser si les fem més visibles, ens en podrem adonar i les podrem deixar de banda.

Us deixem amb el vídeo on es veu la feina que hem fet, amb alumnes mostrant els seus propis cartells, amb l'estereotip que s'associa a la seva manera de ser, de vestir, cultura, aficions...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada